Ihanaa Joulua, nähdään vuonna 2021!

Pakkalan Olkkari sulkeutuu pääkaupunkiseudun koronatilanteen takia 2.12.2020 – 6.1.2021 ajaksi. Joudumme valitettavasti toivottamaan teille kaikille liian aikaisin hyvää Joulua. 



Syyskausi Pakkalan Olkkarissa on ollut antoisa ja täynnä ihania kohtaamisia. Aikuiset ovat saaneet jakaa keskenään kokemuksia lapsiperheiden arjen iloista ja haasteista. Aina on löytynyt joku, joka kamppailee tai on kamppaillut samojen haasteiden kanssa. Olkkarista on aina mahdollista löytää vertaistukea ja ymmärtävää asennetta. Lapset ovat päässeet tutustumaan toisiinsa ja oppimaan uusia leikkejä, joita on monesti jatkettu vielä kotonakin. Ensimmäisiä ystävyyssuhteita on syntynyt, harjoiteltu kaveritaitoja ja koettu elämyksiä musiikissa, liikunnassa, kuvataiteessa sekä satujen maailmassa.








 Asiakkaiden toiveesta aloitetut metsäretket ovat olleet suosittuja. Metsäretkillä on päästy kokemaan luonnon ihmeitä ohjatusti ja omatoimisesti. Metsäretkillä on päästy myös harjoittelemaan motorisia taitoja monipuolisesti liikkuen sekä kielellisiä taitoja lorujen ja satujen lomassa. 



Loppusyksystä aloitettiin myös vauvaryhmä, jossa on ollut mukana neuvolan perheohjaaja Nina Laine. Suunnittelimme yhdessä ohjelmarungon vanhempien toiveiden pohjalta. Vauvaryhmässä on laulettu ja loruteltu keskusteltu unesta ja nukkumisesta, pidetty vauva-vanhempi jumppaa ja esitelty kantoliinoja. Vauva-vanhempi ryhmä jatkuu keväällä, jolloin käsittelemme loppuvuodeksi suunnitellut aiheet sekä pohdimme yhdessä uusia aiheita. 



Vantaan lasten kulttuuritoimen aloittamat Sanataidekoulun Ötökkäjamit loruteluhetket siirtyvät ensi keväälle. Ötökköjamit saivat osallistujilta hyvää palautetta ja lapset olivat innoissaan mukana lorujen maailmassa.



Syyskauden aikana Olkkarissa on toiminut myös maahanmuuttajien kotivanhempien suomenkielenkurssi. Olkkarissa on päässyt harjoittelemaan suomenkieltä myös vapaasti leikkien ja muiden vanhempien kanssa keskustellen.

Toivottavasti te kaikki pysytte terveinä ja nähdään tammikuussa! <3


Terveisin Titta, Mirka ja Kaisa


Kommentit