Pakkalan Olkkari, Avoin päiväkoti

Pakkalan Olkkarin ensimmäinen "postaus" 

Oletko vielä käynyt meillä Pakkalan Olkkarissa eli avoimessa päiväkodissa? 
Jos vastaus on ei, niin tulkaa ihmeessä käymään.

 Meille perheet ja lapset ovat tervetulleita yhdessä vanhempien, isovanhempien tai muiden tärkeiden ihmisten kanssa. Meillä pääset osallistumaan erilaisiin pedagogisesti suunniteltuihin tuokioihin, mutta ennen kaikkea saamaan vertaistukea ja meillä on aina mahdollisuus vapaalle leikille. 

Kaikki ovat tervetulleita toimintaan omilla ehdoillaan, omista lähtökohdista.

Tiloistamme löytyy myös keittiö, missä voitte syödä välipalaa tai lounasta omilla eväillä. Keittiöstämme löytyy ruokailulle kaikki tarvittavat välineet ja mikro. 


Olemme avoinna ma-to klo 8.30-15.30 ja pe 8.30-14.

Meidät löydät myös facebookista Pakkalan Olkkari
ja instagramista pakkalan_olkkari.

Ohjelma päivitetään joka perjantai facebookiin, instagramiin ja tänne. 

Tässä viikon 45 ohjelma:




Nyt koronan vuoksi olemme joutuneet rajaamaan asiakasmääriä. Otamme kerralla n. 20 perhettä tiloihimme ja keskiviikko aamuisin (klo 9-11) meille mahtuu n. 10 perhettä.
Meille ei tarvitse varata leikkiaikaa. 
Tällä hetkellä olemme joutuneet vain yhden kerran koko syksyn aikana sanomaan, että meillä on täyttä. Jos sellainen tilanne tulisi vastaan, niin meistä voi toinen työntekijöistä jalkautua lähipuistoon.

Huomiomme koronan muutenkin pesemällä suussa käyneitä leluja ja vaihdamme leluja. 

Kasvomaskin käyttöä suositellaan meillä ja me työntekijät sitä käytämme.


Olemme myös vasta aloittaneet pitämään tiloissamme vauvaryhmää, minne voi osallistua vanhempi yksin tai vauvan kanssa (n.0-12kk). Silloin on myös tilaa muille leikkijöille. Vauvaryhmä on torstaisin klo 13 eteenpäin. Aloitamme ryhmän aina muutamilla yhteislauluilla ja esittelykierroksella. Mukaan saa tulla aina kun se omaan aikatauluun sattuu sopimaan. Neuvolan perheohjaaja Nina on 2 x kk mukana ryhmässä.

Tässä loppuvuoden ohjelma:





Keskiviikkoisin meillä toimii Kotva-ryhmä tiloissamme, suomenkielen opetusta maahanmuuttaja perheille, jotka ovat kotihoidontuella kotona. Hakemuksen voit täyttää meillä Olkkarissa.



Perhekoutsi vierailee meillä aina joka toinen tiistai. Häneltä voi kysellä, jos on jotain haasteita lapsiperhearjessa (esim. syöminen, nukkuminen, uhmaikä ym..).

Perjantaisin Pakkalan Olkkarissa on Kaisa paikalla, joka vie perheet metsäretkelle
Lähtö tapahtuu Pakkalan Olkkarin pihalta klo 9.15 tai Kartanonkosken koulun urheilupuiston parkkipaikalta klo 9.30.
Metsässä on ohjattua toimintaa ja eväät voi varata reppuun mukaan. Retki kestää n. 2h, mutta omaan tahtiin voi myös lähteä kotiin. Säänmukainen varustus tietenkin huomioida ja varahanskat on hyvä olla repussa mukana sekä istuinalusta.
Pakkalan Olkkari on auki normaalisti eli sisätiloihin pääsee myös leikkimään.


Meidän toimintaan ja ohjelmaan pääsee myös perheet vaikuttamaan. Voit laittaa meille viestiä tai tule kertomaan siitä meille, että mitä toivoisitte.




Toimimme samassa pihassa Illenpihan päiväkodin kanssa. Huomiothan, että kun tulette meille, niin jos päiväkodin lapset ulkoilevat pihalla, niin silloin Pakkalan Olkkarin asiakkaat ulkoilevat viereisessä puistossa. 
Yksi tärkeä asia on myös, että suljettehan portin aina tullessa ja lähtiessä. Vaunuista on hyvä ottaa sisätiloihin kaikki tavarat, koska pienet päiväkotilaiset saattavat viedä esim. hiekkalelut leikkeihinsä.


Paljon infoa teille ja tulkaa ihmeessä käymään meillä.

Tervetuloa!

Terveisin Mirka, Titta ja Kaisa





Kommentit