Terveisiä metsästä!

 Terkkuja metsäretkeltä!

Pakkalan Olkkarissa on tehty metsäretkiä syyskuusta lähtien. Retkipaikkana on Tammiston luonnonsuojelualueella oleva metsäaukio. Lähdemme retkille Olkkarilta klo 9.15 tai Kartanonkosken liikuntapuiston parkkipaikalla klo 9.30.

Tervetuloa mukaan!

❤️ Kaisa

Syyskuussa

Ensimmäisellä retkellä tutkailtiin ympäristöä ihan läheltä suurennuslasien ja luuppien kanssa. Metsämörrin luontopolulla tunnusteltiin, haisteltiin ja ihasteltiin luontoa.


Kastemato luuppi-
purkissa tutkittavana.



Metsästä löytyi paljon käpyjä, kokonaisia ja syötyjä. Kannon päällä vasemmalla käpytikan syömä käpy, toisena oikealta oravan syömä käpy ja oikealla hiiren syömä käpy.



*****

Seuraavalla retkellä etsittiin ja tunnistettiin lehtiä.




Retkelle voi pakata mukaan pienet eväät lapselle ja itselle kahvia termariin.


*****

Lokakuussa

Seuraavalla retkellä tehtiin luontotaidetta syksyisessä metsässä ja tutkittiin itämään alkaneita tammenterhoja, joista kasvaa joskus suuri puu.





*****

Tällä kertaa osallistuimme Metsäemon suunnittelemiin Pöllövaarin metsäolympialaisiin. Lapset pääsivät kiipeilemään, juoksemaan, heittämään ja tasapainoilemaan metsässä.





*****

Tällä kertaa suuntasimme Backaksen kartanolle leikkimään lehdillä. Mukana oli monta haravaa, joilla haravoimme ison kasan, jonne rohkeimmat uskalsivat hypätä.




*****

Marraskuussa

Metsäemon metsäradalla tutustuttiin omaan retkialueeseen mm. halaamalla puita. Puhalsimme myös saippuakuplia. 




Joka retkellä luetaan kirja sillä aikaa, kun lapset syövät eväitä.


*****

Lorut menivät piiloon metsään. Lapset saivat etsiä vanhemman kanssa lorukortteja ja lukea loruja. Mukana oli myös leluja, koska metsässä on kiva leikkiä kaikenlaista.






*****

Toivottavasti nähdään metsässä!



Kommentit